Bu hafta sonu tam buğday unlu ekmeğimizi evde kendimiz yapsak nasıl olur diye düşündüm ve aşağıdaki tarifi denedim. Çok da güzel oldu, bence siz de denemelisiniz :)
Malzemeler:
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz (bebeğiniz için yapıyorsanız tuz eklemeyebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı toz şeker (güzelce mayalansın diye)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
Yapılışı:
Unu karıştırma kabına alın, toz mayayı, tuzu ve şekeri de unun içersine alıp karıştırın. Daha sonra kullanacağınız suyu ılıtın. Mayaların iyi çalışması için ılık su kullanmanız daha iyi olacaktır. Suyu azar azar un karışımına ilave ederken bir yandan da elinizle hamuru yoğurmaya başlayın. Biraz nemli, çok katı olmayan bir hamur olacaktır.
Yoğurma işlemini yaptığınız kapta hamuru toparlayın ve üzerine temiz, nemli bir bez örterek 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. 2 saat sonra şöyle bir iki kez daha hamuru yoğurun ve istediğiniz şekli vererek altını unladığınız fırın tepsisine koyun. Hamurun üzerini yine nemli bez ile örterek en az yarım saat de tepside dinlendirin.
Kabaran ekmeğin üzerine boydan boya bir çizik atarak 180 C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Ekmeği fırından çıkarır çıkarmaz su sürerseniz yüzeyi de parlak olacaktır.
Afiyet olsun :)
Aşağıdaki tarifler de ilginizi çekebilir:
Kıymalı Ispanak Tarifi
Sütlü Balkabağı Çorbası
Tavuklu Kereviz Çorbası
Brokoli - Kereviz Çorbası
Bebeğiniz İçin Etli Sebze Çorbası
Bol Vitaminli Brokoli Çorbası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder