12 Mayıs 2015 Salı

Kıymalı Ispanak Tarifi

Ispanak gibi yeşil sebzeler, bol miktarda antioksidan ihtiva ederler. Antioksidanlar özellikle tümör türleri oluşumunu engelleyici olarak bilinirler. Bu yüzden ıspanak, brokoli, semizotu, marul gibi yeşil yapraklı sebzelere beslenmede yer vermek çok önemlidir.

Bebeğiniz için kıymasız olarak ıspanak yemeğini 6. aydan itibaren verebilirsiniz. Kırmızı et 7. ay dolduktan sonra başlandığı için vereceğim tarifi 7. aydan büyük bebekleriniz için hazırlayabilirsiniz.

Bebeğinizin kabızlık gibi bir problemi varsa yine vereceğim tarif kabızlığının giderilmesinde etkili olacaktır.

Malzemeler:

Çeyrek demet  ıspanak
Yarım çay bardağı bulgur
Bir ceviz büyüklüğünde yağsız kıyma
Yarım domates
Bir orta boy soğanın dörtte biri

Yapılışı:

Ispanak çok kumlu bir sebze olduğu için yıkama kısmına çok önem göstermek gerekiyor. Ispanakları yıkarken tek tek akan su altında yıkamanızı öneririm çünkü geniş bir kaptaki suya daldırıp çekerken aslında kumların bir kısmı da ıspanakla birlikte geri gelir. Bu yüzden her türlü yeşilliği akan su altında yıkayalım.

Yıkadığımız ıspanakları ince ince kıyalım. Kıydığımız ıspanağı, bulguru, küçük küçük doğradığımız soğan ve domatesi küçük bir tencereye alıp üzerini bir iki parmak geçecek kadar içme suyu koyalım.

Bebeğinizin yemeklerini hazırlarken kavurma işlemi yapmayın. Protein ve karbonhidratça zengin gıdalar susuz ortamda fazla ısındıklarında akrilamid denilen zararlı bileşenler oluşmaktadır.

Yemeğiniz kaynadığında altını kısın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Suyu azalırsa az miktarda kaynar su ilave edebilirsiniz.

Bulgur yeterince piştikten sonra ocağın altını kapatın ve yemeğe 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ilave edin.Yemeği blenderdan geçirerek afiyetle yedirebilirsiniz.

Not: Bebeğiniz için demir bakımından zengin yemekler hazırladığınızda yanında yoğurt vermeyin. Yoğurt içindeki kalsiyum demir emilimini azaltır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder