22 Ekim 2015 Perşembe

Bebeğiniz İçin Etli Sebze Çorbası

Kırmızı et kullanımı ile ilgili farklı  kaynaklar farklı aylarda başlamayı öneriyor ama yağsız kuzu eti kullanmaya ek gıdalara başladıktan sonra 6. ayda yavaş yavaş başlayabilirsiniz.

Kırmızı etin zengin bir protein kaynağı olduğunu zaten hepimiz biliyoruz, bunun yanında et iyi bir demir kaynağıdır ve ek gıda dönemindeki bebeklere haftada 3 gün kadar birer ceviz büyüklüğünde kırmızı et verilmesi önerilir.

Bugün yaptığımız çorba da mevsim sebzeleri ile hazırlayabileceğimiz, etli, güzel bir çorba.


             


İhtiyacınız olan malzemeler:

2 çorba kaşığı kadar, 2 kez çekilmiş, yağsız kuzu kıyma
1 orta boy kabak,
Yarım havuç
2 yemek kaşığı pirinç

Hazırlanışı:

Öncelikle kıymayı küçükçe bir tencere içersine alın ve çok az su ile birlikte rengi dönene kadar pişirin. Sonra yıkayarak soyup rendelediğiniz havuç ve kabağı ekleyin. Bu çorbamızda tahıl olarak pirinç kullanıyoruz. Ayıklayarak yıkadığınız pirinci de ekleyin ve içme suyunu da ekleyerek malzemeler iyice pişinceye kadar kaynatın. Çok sulu değil biraz kıvamlı bir çorba olması için suyunu çok fazla koymayın. Piştikten sonra blenderdan geçirerek bebeğinize verebilirsiniz.

Not:Çorbalara ekmek konulmasını pek doğru bulmuyorum, eğer kullanılacaksa da tam tahıllı ekmek kullanılmalı. Ben eğer kıvamı veya besleyiciliği artırmak istiyorsam Milupanın içinde sadece tahıl olan, 7 tahıllı bir kaşık maması var,  onu kullanıyorum.


Çorbanız hazır, afiyet osun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder