Renginden tadına, tariflerinden faydalarına her şeyi ile çok güzel olan bir sebze balkabağı. Eğer ek gıdalara başladıysanız 4. aydan itibaren vermeye başlayabileceğiniz balkabağı, bol lifli bir sebze olduğu için kabızlık problemlerinde çok etkili oluyor.
Beta karoten içeriği ve bol prebiyotik lif içeriği ile bağışıklık sisteminin gelişmesine yardımcı oluyor ve lezzetli olduğu için de minikler zevkle yiyor.
Tarifini vereceğim çorbayı, ek gıdaya ilk başladığınız andan itibaren bebeğinize vermeye başlayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı pirinç
100 g balkabağı
Devam Sütü
Yapılışı:
Kabuğunu soyduğunuz balkabağını yıkayın ve küp küp doğrayın. Küçük bir tencere veya tavaya balkabaklarını alın, 1 tatlı kaşığı kadar pirinci de ilave ederek üzerini geçecek kadar içme suyu ekleyin ve orta harlı ateşte kabak ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyu azalır ise az miktar su ilave edebilirsiniz.
(Kıvamı biraz koyu olacak, yani içinde fazla su kalmaması gerekiyor çünkü çorbanın kıvamını devam sütü ile açacağız.)
Pişirdiğiniz pirinçli kabak karışımını çatal ile iyice ezin. Diğer taraftan 90 ml kaynatıp ılıttığınız suya 3 ölçek devam sütü katarak hazırladığınız 100 ml lik devam sütünü pirinçli kabak karışımına ekleyin ve blenderdan geçirin.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder