6 Ekim 2015 Salı

Tavuklu Kereviz Çorbası

Sizlere vereceğim tarif mükemmel bir kış çorbası. Bebeğinizin bayılarak yiyeceğine eminim. Hem de çok faydalı bol lifli bir sebze olan kerevizi ve tavuk eti kullanacağız.

Bu çorbayı çok küçük porsiyonlarda hazırlamaya gerek yok çünkü bence siz de içmelisiniz. Tarifi tuzsuz hazırlayarak bebeğinizin yiyeceği kadarını ayırıp kendiniz için tuzunu sonradan ekleyerek afiyetle yiyebilirsiniz.


Tavuklu Kereviz Çorbası için gerekli malzemeler:

Kemiksiz tavuk göğsünün yarısı
Bir orta boy kereviz
Bir kase dolusu yoğurt
2-3 yemek kaşığı un
Bir küçük kuru soğan

Hazırlanışı:

Öncelikle tavuk göğsünü üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. İyice piştikten sonra tavuk etini çıkarıp güzelce didikleyin. Tavuk suyunu da çorbada kullanmak üzere ayırın. Diğer taraftan kerevizi soyun, yıkayın ve tüm kerevizi rendeleyin. Kuru soğanı da küçük küçük doğrayın. Orta boy tencere içersine çok az zeytinyağı koyarak soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra önceden rendelemiş olduğunuz kerevizleri de tencereye ilave ederek bir iki kez çevirin. Kerevizlerden sonra didiklediğiniz tavuk parçalarını da tencereye ilave edin. Üzerine kenara ayırdığınız tavuk suyunu ilave edin. Suyu az geliyorsa biraz daha su ilave edebilirsiniz ancak bu malzemeler için toplamda 4 - 5 su bardağı kadar su yeterli olur. Çorbanızı orta ateşte kaynamaya bırakın.

Diğer yandan bir kase yoğurt ile 2-3 yemek kaşığı tepeleme unu irice bir kasede topak olmayacak şekilde çırpın. Bu çorbanızın terbiyesi olacak. Hazırladığınız terbiyeyi, kaynamakta olan çorbaya yavaşça katın, bir yandan da karıştırmaya devam edin. Tavuğu önceden haşladığınız için bu çorbanın pişme süresi çok uzun değildir. 8-10 dk kaynaması yeterlidir. Çorbanın altını kapatmadan 4-5 dk önce yıkayıp doğradığınız kereviz yapraklarını çorbaya ilave edin, çok güzel bir görünüm verecekler. Bebeğiniz için çorbadan bir kase ayırın, sonra çorbanıza kendiniz için tuz ilave edebilirsiniz. Bu çorba ekşi tüketilen bir çorba o yüzden yine kendiniz için ayırdığınız kısıma ağız tadınıza göre limon eklemenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder