Brokoli, folik asit, lif ve
kalsiyum kaynağıdır. Brokoli aynı zamanda kansere de iyi gelen sebzeler
arasında yerini alıyor.
Nasıl
kullanabilirsiniz: Brokoliyi buharda yumuşatarak püre haline getirebilirsiniz.
Bebeğiniz tadını beğenmezse; patates, havuç, bal kabağı gibi lezzetli sebzelerle
birlikte pişirerek de püre haline getirebilirsiniz. Brokoli Kereviz Çorbası
tarifime göz atabilirsiniz.
7-Avokado
Avokado özellikle doymamış yağ asitlerince zengin
olduğu için çok faydalı. Hatta Leanne Cooper adlı beslenme uzmanının bir
kitabında söylediğine göre: Avokadonun yağ kompozisyonu anne sütündekine
benziyor. Bu doymamış yağ asitleri, bebeğinizin beyin gelişimi için çok
önemlidir.
Nasıl
Kullanabilirsiniz: Avokado çok lezzetli olmadığı için, püre haline getirildikten
sonra biraz labne peyniri ile veya yoğurt ile karıştırılarak verilebilir.
8-Kırmızı Et
8-Kırmızı Et
Kırmızı et çok iyi bir demir ve
çinko kaynağıdır. Kansızlık durumlarında da hayvansal demir kaynaklarına
başvurmak en iyisidir, çünkü hayvansal kaynaklardan alınan demir çok daha iyi
emilir.
Nasıl
Kullanabilirsiniz: 6. Aydan itibaren yağsız
kırmızı eti bebeğinizin çorbalarına katabilirsiniz. Bebeğinize haftada 3 gün
kadar 1 ceviz büyüklüğünde kırmızı et verebilirsiniz. Kıymalı Yeşil Mercimek
tarifime göz atabilirsiniz.
9-Kuru Erik
9-Kuru Erik
Kuru erik çok lifli olması yönü
ile kabızlık için iyi bir çözümdür. Lifli gıdalar bağırsak florasının
gelişimini destekledikleri için bağışıklık sisteminin desteklenmesine de
yardımcı olurlar.
Nasıl
Kullanabilirsiniz: Kuru erikleri sıcak suda şişirin, gerekirse biraz haşlayın ve
püre haline getirin. Biraz yoğurt katarak da kullanabilirsiniz.
10-Portakal-Mandalina
C
vitamini ve antioksidan içerikleri ile portakal ve mandalina çocuklar için iyi
birer parmak gıdası olur. 6. Aydan büyük bebeğinize portakal ve mandalina
vermeye başlayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda, daha büyük bebekleriniz için de
eline verip yemesini sağlayabilirsiniz.10-Portakal-Mandalina
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder