6 Ocak 2016 Çarşamba

Buğday Ruşeymli Bebek Keki (+1 Yaş)

1 yaştan sonra bebeğiniz için evde az şekerli kek tarifleri deneyebilirsiniz. Ben içine bir sürü şey kattığım çok besleyici bir kek yaptım, Yeğenim Toprak 3 yaşında ve çok seviyor. Tarifini sizinle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:

1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
Yarım su bardağından 1-2 parmak fazla toz şeker (bebeğiniz çok şekerli alışmasın)
Kabartma tozu
Vanilya (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı buğday ruşeymi
2-3 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
Portakal kabuğu rendesi ( çok az portakal suyu da kullanabilirsiniz)
Un ( ben tam buğday unu kullandım )

ek-gidalarYapılışı:

Kek yaparken önce şeker ve yumurtayı iyice köpük köpük olana kadar mikser veya çatal ile çırpın. Daha sonra yağ, süt ve portakal kabuğu rendesini de ilave edin ve biraz daha çırpın. Malzemeler ne kadar iyi karışırsa sonuç da o kadar iyi olur.

Kabartma tozu ve kullanacaksanız vanilyayı 2-2,5 su bardağı kadar un ile iyice karıştırın. Un karışımına buğday ruşeymi ve çekilmiş cevizi de ekleyerek karıştırın ve çırpma kabına alarak topak olmayacak şekilde çırpın.

Kek kalıbını yağlayarak akışkan olan kek hamurunu dökün. Önceden ısıttığınız 170 derece fırına sürün. üstünün kabardığını ve kızardığını gördüğünüzde bir bıçak veya kürdan batırarak pişip pişmediğini test edin. Bıçak ya da kürdanı batırıp çıkardığınızda hiçbir şey yapışmamışsa pişmiştir.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder