4 Ocak 2016 Pazartesi

Havuç - Kereviz Püresi

Kış mevsiminin en faydalı sebzelerinden olan kerevizi bol bol kullanmalısınız. Bugün ben de 8 aylık yeğenim için nefis kerevizli bir tarif hazırladım ve afiyetle yedi :) Bu tarifi sizinle de paylaşmak isterim.

ek-gidalar
Malzemeler:

Bir küçük kereviz
Bir havuç
Bir küçük soğan
2 çorba kaşığı bulgur
1 çorba kaşığı pirinç

Yapılışı:

Kerevizi soyun ve küçük küçük doğrayın. Havucu da soyarak kereviz gibi küçükçe doğrayın. Küçük bir tencereye aldığınız sebzelerin üzerine soğanı da doğrayın, küçük bir soğan yoksa bir orta boy soğanın yarısını kullanmanız yeterlidir. Pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayarak sebzelere ilave edin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar içme suyu ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.



Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder